Recension

: The Babes In the Wood
The Babes In the Wood Ruth Rendell
2003
Arrow Bks.
7/10

Sommarspännande

Utgiven 2003
ISBN 0099435446
Sidor 401
Språk Engelska

Om författaren

Ruth Rendell är en av de sköna brittiska deckardrottningarna. Hennes debut kom redan 1964 och sedan dess har det blivit många priser och ännu fler böcker. Rendells böcker har översatts till 25 språk. Hon är numera både mormor och adlad, men fortsätter oförtrutet att skriva.

Sök efter boken

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.

Gräsmatta. Sol. Solkräm och solhatt såklart, och lite Cola light. Samt en engelsk eller amerikansk deckare.

I det här fallet en riktig goding, signerad Ruth Rendell. Två ungdomar och deras barnvakt försvinner spårlöst mitt i en översvämning. Snart börjar jakten på en mördare mitt i ett välmående engelsk medelklassområde.

Kommissarie Wexford är som vanligt den tålmodige och listige hjälten. Berättelsen vimlar av spännande och underliga karaktärer, välmejslade och levande. Historien är vindlande, full av sidospår och små små spänningsmoment.

Rendells deckare är alltid välskrivna, men det känns som om författaren på senare år fått en nytändning. Deckarna är mycket mer spännande och läsvärda än de var för kanske fem år sedan.

Även om det såklart är en klassisk whodunnit finns det ovanligt mycket trådar att nysta i och många oväntade vändningar.

Det är inte självklart vem som är den egentlige skurken ens när man läst klart boken.

Mycket nöjd.

Textutdrag (Visa/göm)

Anna Larsson

Publicerad: 2003-07-31 00:00 / Uppdaterad: 2003-07-31 00:00

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #817

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?