Recension

: Kapten Sabeltand och häxgrytan
Kapten Sabeltand och häxgrytan Terje Formoe och Egil Nyhus
2001
Bonnier Carlsen
6/10

Pirater, pyssel och pliriga figurer

Utgiven 2001
ISBN 9163824019
Sidor 32
Orginaltitel Kaptein Sabeltann og heksegryta
Översättare Göran Ribe

Om författaren

Norske Terje Formoe har skapat sjörövarhjälten Kapten Sabeltand, som blivit omåttligt populär i sitt hemland. ”Kapten Sabeltand och häxgrytan” är dock skriven och tecknad av Egil Nyhus och bara ”baserad på Terje Formoes berättelser om Kapten Sabeltand”.

Sök efter boken

Trollbrygder och svartkonst. Detta är en bok om alkemi. Kapten Sabeltand har boken, boken med receptet på hur man förvandlar en sten till guld.

Tillsammans med Kapten Sabeltand och hans besättning får vi följa med på en fantastisk resa för att leta upp de tio märkliga ingredienser som ska kokas i grytan. Under resan gång på jakt efter bland annat den randiga svampen och den dansande kniven får vi möjlighet till lite tidsfördriv.

Boken är nämligen inte bara en vanlig bok, med en spännande historia, det är lite pyssel och funderingar inkluderat också. Så medan Piraterna letar efter en blå tå på fotmuseet räknar jag fotsteg och funderar över felet på den mänskliga foten.

Lisa Johansson

Publicerad: 2002-08-16 00:00 / Uppdaterad: 2018-08-24 20:45

Kategori: Recension | Recension: #630

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?