Recension

: redaktionen önskar 2002
redaktionen önskar 2002 redaktionen
Okänt
0/10

Böcker vi vill läsa

George W. Bush, "Vägen till fred"
Georgie boy berättar hur han ensam såg vägen till fred i världen och den länga spännade resan dit.

Colin Forbes, "Min sista bok"
Forbes avslutar sin karriär med denna enkla avskedshälsning på två sidor. Problem med att hitta ett förlag som är villigt att ge ut den tvingar Forbes att släppa den fri på internet. Boken släpps förhoppningsvis redan under 2002.

Christer Pettersson/Gert Fylking, "Jag mördade Olof Palme"
En bok full med motsägelser vars enda syfte är att ge lite klirr i kassan till Christer och Gert. "Det funkade ju tidigare!" säger Gert upprört när det står helt klart att boken blir en ekonomisk katastrof.

Björn Hagström
———————————————————————-

Carl XVI Gustav, "Kvinnor jag lägrat"
En uttömmande "bekännelse" av den forne kungen efter Republiken Sveriges införande och skilsmässan från Silvia. Nu kommer de gamla affärerna fram. Kändiskvinnorna rasar. Utges 2016.

Johan Ehrenberg, "EU-kollaps"
Initierat om EU:s undergång efter det att Norge som 35:e nation slutligen kommit med och fällt hela europakollossen på en fråga om fiskekvoter, vilket visade sig bli droppen. Utges 2017.

Göran Kropp/Ola Skinnarmo, "Månen, den slutliga utmaningen"
Det dråpliga rymdäventyret som slutar med Kropps tragiska fall i en spricka i Stillhetens hav och vrickar tummen. Utges 2018.

Anders Edwartz
———————————————————————-

Ingmar Bergman, "Porrnoveller i urval"

Lars Norén, "Kärnfamiljen – så fungerar den"

Gunde Svan, "78 dikter om ångest"

George W. Bush "Bli en bättre människa – du också!"

Mattias Nyberg
———————————————————————-

Sverker Olofsson, "Mitt liv med sobril"
Sverker Olofsson skriver om sin nya sunda livsfilosofi vilken han funnit nu sedan psykofarmakan trubbat hans maniska toppar. – Soptunnor har ingen plats i mitt liv länge, säger en leende Sverker.

Göran Persson, "Boken om ett liv som mig själv"
Göran Persson har äntligen funnit sig själv och meddelar i och med denna biografi att han lämnar Sverige för att bli rysk maffiaboss på heltid.

"Hundra år av tystnad"
Detta är en lyrikbok med rena, blanka sidor som på ett förtjänstfullt sätt illustrerar hur förlöst den svenska debatten ter sig nu när Hanne Kjöler drabbats av skrivkramp.

Åsa Petersson
———————————————————————-

Eilert Pilarm "Därför är jag bäst på att imitera Elvis"
Eilert beskriver sin tid bredvid Elvis dödsbädd och hur han fick ansvaret att föra rock n’ rollen vidare.

"På spaning efter mitt liv"
En handbok i att leva ensam och bygga ensliga och isolerade rum för eremiter.

Ranald MacDonald
———————————————————————-

Björn Ranelid, "Anonyma Metaformissbrukare – och vägen till frihet"
Autobiografi om en svår tid av insikt och bearbetning.

Ylva-Maria Tompsson,"Oskuldens tid"
Ylva-Maria tröttnar på porr och börjar leda svenska folket tillbaka till en värld av vita handskar och parfymerade dekoltage: "Låt oss slippa skreven!"

J.R.R. Tolkien, "The revenge of Bilbo"
Tolkien låter Bilbo blodigt massakrera alla sina mer eller mindre dåliga kopior och i slutet står Bilbo ensam som herre på täppan med fradgan stänkande över fantasyliken och deras författare.

George W. Bush, "The best toy papa ever gave me"
Moraliserande barnbok som blir årets julklapp i U.S.A. och ovationerna förblir stående tills Förenta Staternas regering omyndigförklaras och hamnar under ryskt förmyndarskap.

Nobelpriskommittén, "Förlåt att vi glömde"
Hyllningsverk till James Joyce.

Nina Lindström
———————————————————————-

Astrid Lindgrens, "Bröderna Lejonhjärta 2 – Nangilima"
Ja, vad hände egentligen sen. Vilka äventyr väntade Skorpan och Jonathan i Nangilima, får vi någonsin veta?

Gud, "The True Bible – Desperados of the Red Sea"
Gud har surnat till på hur vi missförstått allting och skrivit en bok. Äntligen får vi veta sanningen kring historierna som berättas i "Bibeln". Äntligen får vi reda på vad som är meningen med livet och hur stort universum egentligen är. Vi erbjuds också för första gången någonsin en solid grund att bygga vår vetenskap på, det vill säga, möjligheten att bevisa något utan att först behöva förutsätta något. Förväntas ersätta "Bibeln" som litteraturhistoriens mest lästa bok.

Hope Sandovals, "Poetry and Other Writings"
Mazzy Stars sångerska Hope Sandovals debutbok. En poesisamling varvad med söta små berättelser. Äntligen har Hope vågat använda sin språkbegåvning i ett litterärt format och givetvis är det precis lika bra som man kunnat hoppas!

Martin Eriksson
———————————————————————-
Sture Dahlström, "Cyklonsextetten – den slutgiltiga satsen"
"Gökmannen", "Cyklonmannen", "Den galopperande svensken", Den store blondino" och Mässingmannen": vilda, frodiga och burleska romaner alla fem av dem. Men även fastän man inte kan tro det, så blir det faktiskt värre i den sista delen av cyklonsextetten. Dahlströms karaktärer har aldrig varit galnare eller mer urflippade. Detta är surrealistisk humor när det är som bäst – en roman som mer än gärna befläckar systemets idiotier med sina anarkistiska kaskader.

Göran Persson, "Hur man slickar röv utan att bli brun på tungan – en självstudie"
En självbiografisk berättelse om hur man tar sig fram i maktens korridorer utan att behöva knuffas med armbågarna. Boken är fylld med enkla knep på hur man manipulerar media och fjäskar för amerikanska presidenter. Kapitlet "Det självgoda leendet" lär visst vara genial, i den avslöjar Göran att han äter mycket chili innan han ger intervjuer, allt för att locka fram de karaktäristiska svettfläckarna på pannan.

Ernst Malmsten / Erik Portanger, "Boo hoo. A Dot-com Story from Conception to Catastrophe"
Två sidor av en historia är ett måste. Är väldigt intresserad av att se om Ernst Malmgren även lyckas dupera sina läsare lika väl som han lyckades sätta sprätt på 1,5 miljarder kronor.

Mikael Lehikoinen
———————————————————————-

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2002-01-05 00:00 / Uppdaterad: 2002-01-05 00:00

Kategori: Dagens bok, Recension, Redaktionen Tipsar | Recension: #435

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?