Nu har jag inte läst just den här novellsamlingen, så där har jag ingen specifik åsikt. Men en välskriven novell är underbar – jag ser dem som ögonblick (som kan vara mycket laddade, något som romanen inte alltid förmår p g a just sin vida vy), som korta koncentrerade scener kring ett komcentrerat tema, ofta med stark stämning (på ett sätt som INTE romaner ger). Och de kan vara magiska. Välskrivna noveller ger också läsaren så många glimtar bakåt och inåt att man får massor av egna bilder av karaktärer och skeenden som hänt innan – man behöver inte allt skrivet framför sig! Och man ska absolut inte läsa noveller för att man inte orkar en längre berättelse. Noveller som lämnar en i ett tomrum är inte särskilt välskrivna, och dessvärre finns det en hel del sådana utgivna. En underbar novell som jag läste nyligen var ”Cirkeln” av Inger Edelfeldt. Ljuvlig!