Nyhet

Ny vecka på dagensbok ger tid och plats för läsning

Sommaren innebär ofta att man befinner sig på platser som man annars inte brukar befinna sig på. Imorse åkte jag till jobbet från Skarpö, via Vaxholm med waxholmsbåten. Som sällskap hade jag en av höstens debutanter från Albert Bonniers förlag. Dessutom kom jag att tänka på den här gamla krönikan om vad platsen gör med läsningen.

Idag skriver Anna N om en av vårens stora snackisböcker, Korparna av Tomas Bannerhed som debuterade på Weylers förlag tidigare i år. Hon beskriver den som otäck, fin, nästan magisk och full av fåglar.

Senare i veckan skriver Johan T om en alldeles ypperlig sommarbok Fallet med de försvunna böckerna av Ian Sansom. Det blir humor, mysterium och roliga karaktärer på den irländska landsbygden.

Camilla följer upp förra veckans recensioner på tema Gaza med en krönika; Kultur och politik, en kärlekshistoria och ett nödvändigt ont.

Att det skrivs och pratas så pass mycket om Ship to Gaza hoppas jag innebär att fler får upp ögonen för de som hamnar i kläm när två folk slåss om samma landområde i en konflikt som har pågått alldeles för länge. Jag hoppas också att det betyder att fler förstår att kultur och politik hör ihop. Det är viktigt att de som tar plats i kulturen och bland medierna vågar höja sina röster.

Trevlig läsning önskar vi på dagensbok.com

Emelie Novotny

Publicerad: 2011-07-11 22:00 / Uppdaterad: 2011-07-11 22:04

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?