Krönika

Vecka 22 på dagensbok.com

Veckan börjar med att vi bjuder på reportage från två förlag. Ingrid har besökt Ordfront och Weylers och pratat om manus, utgivning och hur förlagen jobbar.

Dessutom skriver Ellie om Elin Boardys senaste roman Mot ljuset. En långsam och bitvis väldigt vacker skildring av den unga Ellys resa i 40-talets Malaysia.

På tisdag recenserar Johan T Sanning, en australisk deckare/ thriller av Peter Temple. Boken handlar om ett mord på en ung flicka i ett nyinvigt lyxbygge. Det visar sig snart att det finns vissa kopplingar till mäktiga personer som gör allt för att stoppa utredningen. Sanning fick pris som bästa bok i Australien 2010 men Johan är inte riktigt övertygad om bokens storhet.

På onsdag skriver Lina om Mina vackra ögon, Nina Hemmingssons senaste seriebok. Som vanligt klockren humor med inbakad samhällskritik, här även den mer vågade Prinsessan och gemålen, en serie Hemmingsson gjorde för Aftonbladet i och med Kronprinsessans bröllop förra året.

Mer spänning blir det på fredag när Anna Liv recenserar Karin Slaughters deckare Fraktur. Det är en mörk, våldsam historia som utspelar sig i Atlanta. Boken skildrar på ett skickligt sätt det amerikanska samhällets klasskillnader. Inledningen är hissnande. En mor kommer hem och hittar sin tonåriga dotter brutalt mördad, och över henne står en man med en blodig kniv…

Och på lördag blir det en smula science fiction-tema med Ella. Juli Zehs framtida hälsodiktatur i Corpus Delicti får sällskap av bland andra Karin Boye, Ursula LeGuin och Robert Heinlein. Har framtiden möjligen alltid sett dyster ut?

Trevlig försommarvecka,

önskar

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2011-05-30 20:44 / Uppdaterad: 2011-05-30 20:44

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?