Nyhet

Nya redaktionsmedlemmar på dagensbok.com

3 nya skribenter och 2 nya redaktörer blev resultatet av vår rekrytering.

Ingrid Lindqvist är ny redaktör. Till vardags jobbar hon som ekonomiansvarig på Poppius Journalistskola och läser allt möjligt. Senaste böckerna är Korparna av Tomas Bannerhed, Litteraturen i samhället av Ann Steiner, Katter av Doris Lessing och Kriminalchefen berättar del III (memoarer från 1960).

Camilla Hällbom är vår andra nya redaktör. Hon är litteraturvetaren som förmodligen kommer att plugga i all oändlighet och älska det. Hon läser så mycket att hon brukar glömma att kliva av tunnelbanan och gillar av den anledningen långa resor. Har en förkärlek för olyckliga slut (i litteraturen) men älskar lycka i det verkliga livet.

Som skribenter kommer ni snart lära känna:

Johan Thornberg, som älskar brittisk litteratur och då gärna deckare som utspelar sig på den brittiska landsbygden. I deckarvärlden är favoriterna Ian Rankin, Peter Robinson, Arthur Conan Doyle och Alexander McCall Smith. Han varvar deckarläsandet med böcker som tacklar relationsproblem från ett manligt perspektiv. Här är favoriterna Mike Gayle, William Sutcliffe, Ben Elton, Nick Hornby och Sue Townsend.

Kettil Johansson, undervisar i barn- och ungdomslitteratur och historiska romaner på Södertörns högskola och försöker skriva klart en avhandling i litteraturvetenskap. Har precis läst Kristian Lundbergs Yarden, sitter med Saffran Foers Äta djur och nyutgåvan av Duras De små hästarna i Tarquinia.

Richard Pleijel, läser teologi vid Uppsala universitet och har som mål att bli präst. Han har tidigare gått på Musikhögskolan i Göteborg och har sysslat med kyrkomusik under flera år, då främst som orgelspelare. Till sina absoluta favoritförfattare räknar han Fritiof Nilsson Piraten, Claes Hylinger, Pär Rådström, Stig Larsson, Hjalmar Gullberg och Oscar Levertin.

Varmt välkomna!

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2011-05-16 14:40 / Uppdaterad: 2011-05-16 23:41

Kategori: Nyhet

4 kommentarer

Låter som ett kompetent gäng. kul!

Petter Oregistrerad 2011-05-17 14:22
 

det tycker vi också!

Emelie Novotny Redaktionen 2011-05-17 15:26
 

Låter som ett gäng som aldrig läser kvinnliga författare. Deprimerande…

Anki Karlberg Oregistrerad 2011-05-31 07:52
 

Du kan vara lugn Anki Karlberg. Jag har inte skrivit ut vilka författare jag läser eftersom det är så många olika typer, både kvinnliga och manliga. Två av mina kommande recensioner blir med största sannolikhet av kvinnliga författare och jag har dessutom 90 hp i litteraturvetenskap med genusinriktning där vi läser oss att tänka medvetet på könstrukturer i litteraturen och även på balansen mellan kompetenta kvinnliga och manliga författare och har läst 50/50 i den mån det har gått. Så nog läser vi även kvinnliga författare.

Camilla Hällbom Redaktionen 2011-05-31 09:34
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?